SEMINARJI ... SEMINARJI ... SEMINARJI

Hi!
Januarja je Mia Skogster v Ajdovščini, februarja ima Peter Scherk na Dunaju dvodnevni seminar, marca pa imate DPBO finca Koskensala. Ker žal nimam denarja za vse, mi prosim svetuj za katerega se naj odločim.

Hvala!

..........................................................................................................................................................................

ODGOVOR;
Ti seminarji me nikol niso zanimali, ker s tem dokazuješ, da nimaš moči in ne volje, da bi spoznal SVOJEGA PSA.

...

Pomisli malo s svojo glavo; če bi TI dosegal rezultate na tekmah (ki so na oko lepe ... treningi pa lahko nasprotno tej sliki in rezultatom ... zgrožujoči in neuporabni za tvojo psičko, ko vidiš kako pridejo do te slike) kot jih dosegajo "oni" ... a bi bil po vsem dolgoletnem trudu, neštetih tisočih evrih stroškov, vse sekiranjih na treningih ... PRIPRAVLJEN RADODARNO nekomu (ali celo večim njim) za "borih 200eur" povedat vse ali samo del ... ali mogoče raje SAMO DELČEK - za katerega dobro veš, da ne more nikomur koristit v taki meri, da bi si nekdo kaj pomagal ??? ... TOREJ VSE za kar si sam rabil 20 let!!!

To je podcenjevanje. A si predstavljaš, da so tako naivni??? Verjemi, da so veliko bolj prebrisani kot ti in da ti ne bodo pokazali nešteto malih zvijač, (ki itak palijo samo na njegovem psu, ki ga ti nimaš); ZARADI KATERIH TI PRIDEŠ na "seminar". Tam ti prodajajo samo zgodbice, filmčke, uživajo v tem, da jih občuduješ in v tem, da si ves navdušen nad delom in vajami - rezultati NJEGOVEGA psa. To oni rabijo ... in zato prirejajo seminarje, da se ponovno in ponovno dokazujejo pred ubogo rajo, ki ji itak ne morejo in ne želijo iskreno pomagat. Tekme prehitro minejo in rabijo potrditev "malih obožujočih kinologov" povrh tega pa ne zanemari še ene malenkosti ... tistih dva do tri tisoč evrov na vsakih toliko tednov jim mogoče pride tudi prav. In kaj boš od vsega tega blišča pod reflektorji njegovih uspehov odnesel svoji krasni psiči domov TI?

Če bi ti hotli ISKRENO pomagat in te kaj naučit s TVOJIM PSOM ... dobro vejo - da to ne gre v dveh dneh ampak bi rabili vsaj dve leti, če ne pet! Te želje nimajo in ne namere. Verjemi, da ne. Zelo malo je takih, ki bi ti radi resnično kaj pomagali ... jih ni. V naši IPO kinologiji ne. Zato jaz vseskozi povdarjam, da se uči od svojega psa - to je največ kar te lahko nekdo nauči, ki ti hoče zares pomagat. Ampak, ker vsi hodijo na seminarje in se prijavljajo ... se prijavljaš tudi sam, da ne boš "kao" slabši.

...

Če bi se rad kaj uporabnega naučil in bil boljši ... OPAZUJ bolj podrobno svojo psičko, ki je zlata vredna. Vse znanje, ki ga iščeš ... se skriva v NJEJ! Spoštuj ta dar narave in se tej veličini pokloni do tal. Zahvali se psički za vsako malenkost, ki ti jo pokaže ob tvojih napakah in se uči na njih. Enak sistem so imeli tudi "Oni" ... zato so se nekaj naučili - ampak zavedaj se, da BLIŽNJICE NE OBSTAJAJO! Poti moraš prehodit sam. Če boš dopustil, da te bo celo življenje nekdo vodil za roko in kazal pot, boš MOGOČE prispel do cilja ... ampak, ker boš slep in vmes ne boš videl in ne vedel kje in zakaj hodiš ... boš na "cilju" odprl oči in videl ... da si na začetku. Tam od koder si se pustil odpeljat za roko. Ponudi in zaupaj jo raje svoji psički. Ona je iskrena.

Nikita

Namen takih seminarjev je zgolj in samo DRUŽENJE kinologov, kar je sicer tudi lepo. Samo, da si tega očitno ne znamo več privoščit sami (brez tujih vzpodbujevalcev) zato smo jih pripravljeni mastno plačevat namesto, da bi si jih privoščili sami med sabo v iskrenem prijateljskem vzdušju in to lepo ... zastonj! Še bodo prihajali.

Sam si še nisem privoščil niti enega tovrstnega "seminarja" niti si ga ne mislim, ker preveč spoštujem svoje pse in neprecenljive izkušnje z njimi.


"Daj človeku ribo in nahranil ga boš za en dan. Nauči ga loviti ribe in nahranil ga boš za celo življenje!"
...